A helyiségben tartózkodó emberek számára ajánlott hőmérséklet 18-23 fok, páratartalom 45-55%. Ez a hőmérséklet általában előnyös az emberek számára, beleértve az allergiás és asztmás embereket is. A páratartalom a fa bútoroknál is fontos. A fa természetes anyag, amely megköti a nedvességet a környezetéből, ezért fontos betartani ezeket az értékeket.

Megjegyzés: Javasoljuk, hogy helyezzen el hőmérőt és páratartalommérőt a helyiségben, hogy ellenőrizni tudja ezeket az értékeket.

Ha folyadékot önt az asztalra (ital, alkohol, gyümölcslé), azonnal le kell törölni a bútor felületét, nehogy a folyadék beszívódjon a fába. A folyadékot óvatosan törölje le, és ne nyomja a fába. Használjon pamut kendőt.

Ne helyezzen nehéz, forró, éles vagy nedves tárgyakat a fából készült bútorokra. A tisztításhoz ne használjon vegyszert (acetont, benzint stb.) Soha ne helyezzen forró tárgyakat közvetlenül az asztal (bútor) felületére. Az alátéteket nedves tárgyak (üvegtányérok, vázák, poharak) alá kell helyezni.

Fa bútorok védelme

Száraz pamut kendővel távolítsa el a szennyeződést a felületről. Finom csiszolópapírt (1500 gr) is használhat a száraz és megkeményedett szennyeződések eltávolítására. Időnként használhat enyhén nedves kendőt. A szennyeződéseket és folyadékokat azonnal távolítsa el. A túl gyakori nedves kendővel való tisztítás károsíthatja a bútor felületét.

Olajozott fa bútorok védelme

Az olajozott bútorok megfelelő karbantartása meghosszabbítja termék élettartamát. A bútorok élettartamának növelése érdekében javasoljuk a felület előzetes olajozását 4-5 havonta. Mindig olajozott bútorok számára alkalmas bútorápoló szereket használjon (viaszt is tartalmazhatnak). Az olaj felületkezelés vízálló, de a folyadékot mindig azonnal le kell törölni. Ha már foltok vagy karikák vannak a bútor felületén, helyre kell állítani a felületkezelést.

Olaj-felületkezelés felújítása, kezelése

Přírodní materiál dřevo neustále dýchá a reaguje na okolní prostředí. Negativní vliv na povrch květnu tekutiny, které mohou prosáknout a způsobit fleky nebo kolečka po sklenicích. Rozlité tekutiny doporučujeme vytřít dosucha. K poškození nebo barevné změně olejovaného povrchu může dojít i odložením horkého nádobí na stolní plát. Da se tomu zabránit šetrným zacházením a používáním podložek pod nádobí. Pravidelná a odborná péče prodlužuje životnost každého výrobku a tím i vaši spokojenost s jeho užíváním.

  • Az olajkezelés rendszeres ápolást igényel. Az olajozás nem nyújt olyan magas védelmet a nedvesség és a mechanikai sérülések ellen, mint a lakkozás (főleg a használat kezdetén), ezért rendszeres kezeléssel szükséges minél vastagabb olaj- és viaszréteg kialakítása. Ha a kezelést kezdetben havonta 1-2 alkalommal megismételjük, az olaj védőréteget képez, amely kiválóan ellenáll a sérüléseknek és a folyadékoknak, elegáns fényt kölcsönöz a bútornak és nagyon kellemes tapintású lesz a felület. A kiömlött folyadékot azonnal törölje le a felületről puha kendővel vagy papírtörlővel úgy, hogy ne kenje fel feleslegesen a folyadékot a felületre. Ezután törölje át a felületet ronggyal a farostok irányába, és törölje szárazra. Továbbá ne hagyjuk, hogy a nagyobb szennyeződések a felületre száradjanak, hanem azonnal távolítsuk el, és ugyanígy töröljük át a felületet. Valódi háztartási környezetből származó tölgyfából készült dohányzóasztal egy hónapos aktív használat után, akár kisgyermekek által is, fotó a kezelés megkezdése előtt:

1. Használjon 320 gr-os csiszolópapírt. Finoman csiszolja meg a bútor felületét, beleértve az esetleges foltokat és szennyeződéseket.

  • Távolítsa el a port a termék fa részeiről puha, tiszta, száraz, szöszmentes kendővel (pamut, lenvászon) vagy kefetartozékos porszívóval. Az asztal felületét csak enyhén nedves ruhával mossa le, majd törölje szárazra. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a tömörfa bútorok gondozása megterhelő, de megfelelő technológiával és szerekkel mindenkinek sikerülni fog. Fontos megjegyezni, hogy az ilyen bútorokhoz mindig puha kendőt használunk, akár száraz, akár enyhén nedveset. Soha ne legyen a kendő vizes! A tisztítás után tanácsos a nedvességet száraz ruhával eltávolítani. Így tudja biztosítani a bútor alap karbantartását.

2. Tisztítsa meg a bútort a portól, hogy a felület tiszta maradjon.

  • A természetes tömörfa csodálatos anyag, persze néha megtörténhet hogy összerajzolja a gyerek, vagy baleset történik, és éles kemény tárggyal megsértjük a felületét. Ebben az esetben finom csiszolópapírral a szennyeződést vagy egyenetlenséget el tudjuk távolítani – nem csak egy helyen csiszoljuk át a bútort, de az egész felületét, hogy ne képződjön lyuk a felületen - mindig a legfinomabb csiszolópapírral kezdje, és csak szükség esetén növelje a szintet és az intenzitást. Karcolásokat és vastag foltokat, pl. különböző folyadékoktól, óvatosan távolítsa el egyenletes nyomással csiszolással csiszolópapírral a farostok irányába, a teljes helyreállítás során távolítsa el a korábbi bevonatok minden maradványait. Jól tisztítsa meg a felületet a portól. Új típusú termék első használatakor fontos, hogy kis területen, lehetőleg rosszul látható helyen teszteljük. Ezzel elkerülhető az esetleges bútorok sérülése, és azt is megtudhatja, hogy a termékből mennyit használjon, így elérheti a kívánt eredményt.

3. Áztassa be a pamut kendőt olajba. Viseljen védőkesztyűt. Alternatív megoldásként vigye fel az olajat közvetlenül a bútor felületére. Az olajat egyenletesen vigye fel a teljes helyreállítani kívánt felületre.

  • Szivaccsal vagy kendővel egyenletesen vigyen fel kis mennyiségű LIVOS olajat,  vagy bármilyen márkájú natúr olajat, majd hagyja hatni. Vigyen fel egy kicsit vastagabb olaj réteget a bútor felületére, és hagyja beszívódni a fába. Ezután távolítsa el a felesleges olajat egy száraz kendővel, amely alkalmas az egész bútor szárazra törlésére. A finom felületi hibák eltávolítása mellett ezek a módszerek jelentősen javítják a fa felületi megjelenését. A bútor visszanyeri gyönyörű fényét és színét. Az olaj és a bútor típusától függően célszerű évente többször, vagy gyakrabban kezelni a bútorokat.

4. Várjon körülbelül 15-20 percet. Igyekezzen, hogy az olaj valóban egyenletesen legyen a felületen.

  • A végén a bútor új hatást kap. Rendszeres karbantartással védjük a bútort. A mindennapos ápoláshoz az opti bútorápoló szert javasoljuk. A tömör bútorok megfelelő gondozásának része a rendszeres szellőztetés is. A túl nedves vagy száraz levegő a beltérben az embereknek sem tesz jót, ugyanígy a bútoroknak sem. A téli hónapokban egy párásító jót tehet Önöknek és bútorainak is. A páratartalom mérésére a helyiségben a higrométer nagyszerű segítség. Ne tegye ki a bútorokat közvetlen napsugárzásnak, és tartsa távol a fűtőberendezésektől. Csak kimondottan fára alkalmas termékeket használjon.

5. 24 órát várjon, amíg az olaj teljesen megszárad.

6. Az idő letelte után törölje át száraz kendővel a bútor felületét. Ha úgy tűnik, hogy a felület nem teljesen polírozott, használjon 1500 gr-os csiszolópapírt.

Olaj márkák

  • Természetes olajokat javasoljuk - Bormo Wachs parkety oil 1030, vagy dán márkájú WOCA olaj
  • Nagyon jók a német márkájú LIVOS olajak
  • OLEJ natural - LIVOS natura: olaj: Koimos 1714-002 vosk: Bivos 375
  • Égetett tölgy olaj - LIVOS , KUNOS, Kunos Natur-Siegel gerauchte Eiche (pálení) Kunos Natur-Siegel gerauchte Eiche
  • Olaj dió árnyalat - LIVOS olej KUNOS dark walnut 244-064
Product added to wishlist
Product added to compare.