A tölgyfa prémium minőségű természetes fa anyag. Ez elsősorban a fa kivételes szilárdságának és gyönyörű szerkezetének köszönhető. Évszázadok óta használt anyag, amelynek birtoklása egy bizonyos társadalmi státusz bizonyítása.

A tölgyfa tulajdonságai

A tölgy nagy szilárdságú keményfa. A tölgyfa sűrűsége hozzávetőlegesen 0,75g/cm3, a szerkezete nagyon egységes, így a fa magasfokú keménységet és tartósságot nyer.  A tölgy ősidők óta a bútorgyártás egyik legkeresettebb alapanyaga. Jellegzetes világosbarna színű. A fa körkörösen pórusos, szabályos éves körökkel. Durva szemcsés szálak jellemzik, amelyek között minden tölgyfajtára jellemző sötét, vékonyabb vonal vonalak haladnak át. Az erek annyira kiemelkedőek, hogy szabad szemmel is jól láthatóak.

dub drevo

A tölgyfa jellegei

A tölgyfa olyan, akár az ember, minden darab más. Egyes fák szerkezete kifejezettebb, és több csomót tartalmaz. Erre jó példa a színezés, nincs egységes szerkezet, de vannak bizonyos árnyalatok. Mint ahogy az ember testén található szeplők.

Környezetvédelem

Az a filozófiánk, hogy elérhető bútorokat készítsünk. Ezért a fa kiválasztásakor hasonló darabokat válogatunk, hogy egységes karaktert alkossunk. Így nem pazaroljuk az anyagot, de segítünk, hogy az maximálisan ki legyen használva, és így kíméljük a környezetet. Ezenkívül minden tőlünk vásárolt bútor olyan fából készül, ami FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, ami a megújuló erdők jele.

Ideális feltételek a tölgyfa számára

Íme néhány tipp a tölgyfa optimális feltételeinek eléréséhez:

  • Gondoskodjon a nedvességnek kitett helyiségek rendszeres szellőztetéséről. Az ideális szobahőmérséklet 20-23 °C, páratartalom 50-60%.  Annak érdekében, hogy elkerülje a fa deformálódását, repedését, minimálisra kell csökkenteni a levegő hőmérsékletének jelentős változását.
  • Gondoskodjon a megfelelő páratartalomról, különösen új épületekben.
  • Ne használjon agresszív folteltávolítókat vagy tisztítószereket – a tisztításhoz normál vagy enyhén nedves törlőkendőt használjon.
  • Fontos, hogy azonnal távolítson el minden szennyeződést és kiömlött folyadékot (pl. ital), hogy megakadályozza azok beszivárgását a fába.

A tölgyfa asztalok tulajdonságai, karaktere

A fa porózus természetes anyag, határozott és szabályos évgyűrűkkel. Durva szemcsés szálak jellemzik, amelyek között minden tölgyfajtára jellemző sötét, vékonyabb vonalak találhatók. A faerek annyira kiemelkedőek, hogy szabad szemmel is jól láthatóak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy magának a tölgyfának megvannak a maga természeti törvényei. Csakúgy, mint az emberek és a fák, minden darab más. Van, amelyiken több a nyom, van, amelyik sötétebb, van, amelyik világosabb. A tölgyfánál is találunk eltéréseket. Az alábbi képen vizuálisan is láthatja.

dub drevo

Product added to wishlist
Product added to compare.